24.11.2009

isteyene fotoğraf..

aşağıdaki fotoğraf, çatı katında bulunan eski odamın camından izleme fırsatı bulduğum manzaradır..evlerin arka bahçelerinin bulunduğu tarafa baktığından gayet sessizdir..fekaaat soldaki o büyük bina bir ilkokul olduğundan haftaiçi gün içinde evde olursam acaip çocuk gürültüsü olmaktadır..daha doğrusu olmaktaydı..artık odam ön tarafa bakıyor o nedenle sorun yok:) alttaki 4 fotoğraf Victoria&Albert müzesine aittir..burası bu adanın en güzide müze ve sergi binalarından biridir..ve de ihtişamı ile insanın aklını başından almaktadır..1. foto anlaşılacağı üzere iç mekandan..tam da giriş kapısının oradandır efendim..bendenizi ikinci sırada çarpan manzaradır kendisi..birincisi hangisi mi?...2. fotoya bakarsak göreceğiz bunu..müzenin her gün saat 10.00'da açılan giriş kapısı..10.00'dan önce gidersen öyle bekliyorsun kapının önünde..saati gelince kapılar yavaşça açılıyor görünmeyen eller tarafından ve de seni içine alıyor..
alttaki kare ise tahmin edilebileceği üzre müzenin giriş kapısının bulunduğu ön cephe..işlek bir caddeye bakıyor bu cephe..otobüs durağında inip müzeye yürürken tam da bu açıdan yaklaşıyorsunuz binaya..
ve de binanın avlu bahçesi..pek sakin pek dinlendirici..fekat ingilizyuslardan öğrendiğim kadarıyla yaz mevsiminde pek de sakin ve huzurlu olmuyormuş çünkü havuz ve civarında bir sürü gürültücü çocuk ve ebeveyn cirit atıyormuş..
aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz kent meydanı meşhur oxford circus'tur efenim..bu kareyi otobüsün üst katından çektiğim için camdaki yansımaları dikkate almayınız plzz..dikkat ederseniz zeminde yani caddenin zemininde dairesel ve x şeklinde çizgilerle belirlenmiş bir alan var..bu, belediye başkanı 'big blonde' boris'in yeni icadı..tokyo'dan mı ne almış..arabalara kırmızı ışık yanınca tüm yayalar-ki bunlar 1000 kişi falandır herhalde-meydanı çapraz olarak geçebiliyorlar..böylece daha kısa sürede daha çok insan karşıdan karşıya geçiyor..ben daha denemedim..bilenlerin yalancısıyım..
ve de son fotoğrafta gördüğünüz yer-yine otobüsün üst katından çektim elbette-bir zamanların ipek kaşmir merkezi günümüzün ise alışveriş merkezi olan, piccadilly ve oxford caddelerini birleştiren meşhur regent street..xmas için ışıklar hazır..hoş bir atmosfer var..akşamları burada yürümek pek keyifli..

1 yorum: